Cum a dus virtualizarea catre tehnologia Container și Serverless

Începerea migrării în masă către cloud a fost inițiată în mare măsură de inițierea virtualizării, ceea ce a făcut ca mișcarea către cloud să fie mai ușor realizabilă, potrivit DataCenter Knowledge.

În esență, am început cu serverele fizice, care au necesitat instalarea fizică și implementarea unui sistem de operare – după care avem software-ul de aplicație specific pentru a îndeplini sarcina dorită pe acel sistem. Apoi a venit virtualizarea, folosind aceleași servere, dar mai degrabă decât instalarea unui singur sistem de operare și rularea unei singure sarcini pe acea mașină, am instalat un sistem de operare hipervisor și l-am configurat pentru a suporta mai multe mașini virtuale sau servere virtualizate care ar putea rula multe sarcini de lucru diferite – toate în același timp pe acea mașină fizică. Aceasta a permis o utilizare mult mai bună a capacității și a oferit un mod mult mai ușor de a instaura sarcinile noi.

Statistic vorbind

  • 94% dintre profesioniștii IT spun că IT-ul cloud și hibrid sunt printre primele cinci cele mai importante tehnologii din strategia lor tehnologică(SolarWinds IT Trends Report 2018).
  • 95% din profesioniștii IT au migrat o parte din infrastructura lor către cloud în ultimii ani.
  • Organizațiile au migrat aplicațiile, stocarea și bazele de date în cloud mai mult decât orice altă zonă de IT(SolarWinds IT Trends Report 2017

Conform augustschell.